HTML

HTML

> Etarget

Mercedes Vélemény

Oldalunk a Mercedes- Benz típusú személygépjárművek véleményezésével foglalkozik! Összegyűjtünk autósok véleményét és azokat tesszük közzé, kinek milyen tapasztalata volt a használat folyamán! Negatív és pozitív!

Friss topikok

  • mint87: szevasztok van egy e190 mercim eladó 1989 2,0 benzines autómata eledó karbi hibás 06702627333 (2013.04.18. 16:31) Mercedes w126 300SEL
  • Mecsó: A Jockey merci a Dallasból vált világhírűvé! Mivel az olajmágnások a filmben azzal jártak, így az ... (2012.03.06. 08:16) Mercedes w126 300 SDL TURBÓ

HTML

Naptár

november 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Leírás

Oldalunk a Mercedes- Benz típusú személygépjárművek véleményezésével foglalkozik! Összegyűjtünk autósok véleményét és azokat tesszük közzé, kinek milyen tapasztalata volt a használat folyamán! Negatív és pozitív!

Hirdetés

Etarget

230CE, sportos elegancia

2012.05.08. 10:02 - autodoki

Címkék: sportos elegancia w124coupe 230ce

Nagyon nehéz jó áron szép coupe 124 -est venni hiszen többnyire lestrapált kihajtott darabokat találunk .
Autókeresked?knél mindegyik 160 vagy 190 e km mutat az óra.
Minden keresked? azzal hirdeti ,hogy milyen megkímélt ,kiválló állapotba van az autó és amikor megnézem akkor azt látom ,hogy méreg drágán árulnak egy szakadt mercit.

Természetesen lehet kapni szinte dupla áron gyönyör? makulátlan darabot is ,de akinek már annyi pénze van az már nem biztos ,hogy ilyet vesz.

Sikerült kifognom egy szép 91-es darabot amit egy 60 év körüli úrtól vettem és mind fogyasztás ,megbízhatóság esztétikum terén nem csalódtam az autóban.

Nem egy gyors gép a 2,3 motorjával de, nem fogyaszt sokat legalább.

Ma is elcsodálkoznak ,hogy el?re adja a biztonsági övet az automatika.:-) Pedig nem mai technika!

Remélhetőleg értékálló marad valamilyen szinten ha sikerül megőriznem szép állapotát ,de nem hiszem ,hogy nagyon meg akarok tőle válni.

Mindig is 126-os coupet szerettem volna ,de olyan lesújtó a kínálat illetve nagyon sokat fogysztanak pl, az 500 sec ,hogy inkább maradt a coupe érzet a 230 ce-ben..

Ha valaki ilyen autót szeretne nagyon válogassa meg ,hogy mit vesz és kit?l. Most még lehet kapni jó állapotút csak utána kell menni.

Csak szépet és jót tudok róla mondani ,de kissé elfogult is vagyok mint minden mercis!

Olyan érdekes ,hogy jobban megnézi bárki ezt az autót mint az új méregdrága mercédeszeket.Az újak már a többi autóhoz uniformizálódtak. Mindegyik kezd egymásra hasonlítani.

A legelső népitélet kitöltése óta eltelt 2 év. Semmi baja az autónak .Sőt egyre szebb:-)

Acélbunker, CE300,24V

2012.05.08. 09:58 - autodoki

Címkék: coupe acélbunker ce300 24v

Elfogult mercis vagyok 8 éves korom óta.Ez , egy álom beteljesülése.
Kevesen tudják de ez a 3000 24 szelepes VÁLTÓZÓ SZELEPVEZÉRLÉSŰ!!! 89 ben került a kínálatba.
Kevesebbet eszik mint egy 280 as.kb 1.5- 2 literrel.
A mercikben az ülés széle 500 ezer km nél szakad ki oldalt féltenyérnagyságúra.Sajnos ezen sincs másképp.De nem bántom mert egyébként minden tökéletes sima nincs gyürek rpedés.Ez egy Sexepil:)A motor és a kasztni egy világszenzációs mestermű.Motorhiba esélye kizárva,minden túlméretezve,a kesztni nem rohad még 18 év elteltével sem.Én befújattam az egész alját üregeket stb össz 3 liter trafóolajjal:) 1 hétig csöpögött.De ezt meg kell csinálni 2-3 évente és akkor garanciád van az örökévalóságra .Ezek a motorok 1 millió km főlé lazán felmennek.Hiába benznies.az utómata nem forgatja hülyére h menjen mint az állat.Olajat nem öntöttem még hozzá.Nagybátyám aki mérnök ember azt mondta nekem /többek között egy makulátlan 126 420 coupéja van neki a ami napig/ " Gyerek én láttam már sok csodát volt sokféle autóm de a MERCEDES egy egész más dolog." És az hogy nekem egy 2 ajtós Mercim lehet mindenen túltesz

Hibalista

- Nos egy mercedes esetében kivéve ha nem becsületes első tulajos nem tudni mennyi Km van benne.Hiába ez magyarország.:(Ilyen a mentalitás. 500.ezer km biztos lehet benne mert a futóművet én újítottam fel először.A kipufogót is én cseréltem le eredeti gyáriról természetesen utángyártottra.Gyári fél milla.
- Ezenkívül semmi.Ja de fékpofa de az nem tétel.

Führer

2012.05.08. 09:56 - autodoki

Címkék: führer w124 w124300td metálcsoda

Lehet, hogy igénytelen vagyok, de ennél sokkal jobb kocsi nem kell egy embernek. Kényelmes, megbízható (sosem hagyott ott sehol az 5 év alatt), nagy, és még sokat sem fogyasztott. 8 literrel eljártam vele, igaz elég papisan vezetek. Ugyan nem egy versenyautó, ez igaz, de így is odaér, ahova kell.
Olajcserén, és egy-egy izzítógyertyán kívül nem nagyon kellett rajta szerelni semmit. Egyszer a vákuumrendszer tréfált meg, elöregedett egy csatlakozó.
Németországban egy igazoltatás során a német rendőr is megmondta, hogy ez a legjobban sikerült Mercedes-típus. (kutya se kérdezte a véleményét)
Biztosan elfogult is vagyok, mert szerelmes voltam bele, amíg el nem adtam. A lányom is imádta, csak a férjem utálta, mert sose adtam neki kölcsön.
Egy baj volt vele, hogy eléggé homokos környéken lakunk, és a sárban sajnáltam strapálni. De erről nem az autó tehet.

Hibalista

- ékszíjfeszítő csapágy, viszkóventillátor, első rugók, lengéscsillapítók

Csillagos szőke

2012.05.08. 09:54 - autodoki

Címkék: w124 csillagos szőke ex taxi w124200d

Nagy, kényelmes, alacsony fogyasztású, megbízható autóra vágytam. Mielőtt megvettem, sokat hallottam a W124-es elnyűhetetlenségéről. Rengeteget megnéztem, legalább 30 darabot. Sajnos nagyon sok leharcolt példányt találni közülük, irreálisan magas áron, főleg kereskedésekben, elhanyagolt, nagyon magas futásteljesítményű, 99%-ban visszapörgetett kilóméteres, agyondohányzott, lelakott autókat. Általában az emberek óva intettek az ex-taxiktól, de rátaláltam egy vidéki magánszemélynél, egy nagyon megkímélt, tökéletes állapotú vajszínű példányra. Ez az autó MAGYARORSZÁGON SOHA NEM VOLT TAXI, ÉS EZ A LÉNYEG. Németországban taxiként használták, amíg be nem hozták, de itthon azóta civil autóként üzemelt. Egyáltalán nem bántam meg, hogy egy olyan autót vettem, ami valaha német taxi volt, mert Németországban tényleg becsületesen, normálisan szervizelik az autókat, mindent időben kicserélnek, ( sajnos, nálunk itthon ez nem mondható el ), és ez meg is látszik az autók műszaki állapotán. Úgyhogy NYUGODTAN VEGYÉL EX-TAXIT, de olyat, ami MAGYARORSZÁGON TAXI VOLT, OLYAT SOHA, mert a magyar taxis végkimerülésig használja, és csak azt cseréli ki rajta, amit okvetlenül szükséges, és sajnos emiatt van, hogy utána a következő tulaj szidja ezt a csodálatos márkát, mert melyik másik autó motorja bírna ki valaha 800-900 ezres futásteljesítményt, bontatlan blokkal. Úgyhogy az én autóm nagyon megérte az árát, és csak a kopó alkatrészeket kellett eddig cserélni rajta. Előre is elnézést kérek taxis, és használtautó kereskedő honfitársaimtól, de valljuk be őszintén ez az magyar igazság.:)

Hibalista

- Semmi.

Birodalmi hintó

2012.05.08. 09:52 - autodoki

Címkék: w124td birodalmi hintó w124300td

Ki tudja hányadik tulaja vagyok, de piszok jó ez az autó. Itt-ott ki lett javítva a fényezés, de semmi komolyabb rohadás vagy ilyesmi. Imádok vele lassan menni, minden buszt kiengedni magam elé és minden gyalogost átengedni a zebrán. Fura érzés, de hihetetlenül megnyugtató autó. Ha odalépek neki, akár kettőt is visszavált (automata) és a fordulatot rendszerint a nyomatékcsúcsra ejti vissza. Olyat tolt rajtam az első padlógáznál, hogy levettem a gázról a lábam meglepődöttségemben. Nyomatékcsúcs: 273 Nm 2400RPM-nél. A csomagtere katalógus szerint 890 liter. Lehajtott hátsó ülések nélkül. Egyszerűen imádom azokat a frappáns megoldásokat, amit ebbe az autóba belezsúfoltak a stuttgartiak.
A felszereltségről: kétzónás klíma, ülésfűtés (bőrös a drága), elektromosan állítható ülések, tempomat, ABS, elektromos ablakok, elektromos tükör, motoros csomagtérajtó, szervokormány, poroltó (bár cserére szorul), vezetőoldali légzsák, elöl-hátul külön ablakmosó tartály, központi zár, elektromos antenna, stb. Egy mai autó sem nyújt olyan kényelmet, mint ezek a Mercik, ezt bizton állíthatom.

update1:

Semmi változás, egyre jobban hozzám nő az autó. Mindennapi használatban van, persze pöccröff...

update 3:

A hengerfej felújítás után olyan szép öreg turbódízel Merci hangja lett az autónak, hogy sírva fakadok ha beindítom...
Félreértés ne essék, a mai modern turbódízelekhez szokott fülnek ez elég kattogós, de fordulaton eltűnnek ezek a hangok.

Hibalista

- halovány műszerfalvilágítás -> csere
- izzítórelé -> csere (bontott, 9000 HUF)
- izzócserék
- olajcsere (8 liter 10W-40 kell bele 10ezrenként), olajszűrő, üzemanyagszűrő, levegőszűrő - ezzel rendszeresen számolni kell
- Jótanács: csak neves, jó minőségű olajat kapjon. Én Mobilt használok. Olajfogyasztás ~1-2l / 10000km
-
- update1:
-
- olajnyomásgomba 8000 HUF
- gumik - ezzel is rendszeresen számolni kell
- fékolajcsere (1l DOT4, ~2000 HUF)
- üzemanyagszint-jeladó szétszedése és kitisztítása
- biztosítékok cseréje (~300 HUF)
- minden, amit a rendőr elkérhet közúti ellenőrzéskor (~5000 HUF)
-
- update2:
-
- Én hüle. A váltó világitását akartam megjavitani (nevezetesen egy izzót kellett volna kicserélni), valami vezetékeket rövidre zártam, erre kiment az egész középkonzolon a világitás. Ezt is önállóan akartam orvosolni, szétszedés-összerakás -> összekevertem a vákuumos világitásszabályozó csöveit.
- Márkaszerviz rendberakta a vákuumcsöveket, egy kalap alatt a hátsó ülések mechanikáját (lehajthatóság) is megjavíttattam. 13000 Ft
- Nemsoká viszem villamosságishoz is. Én hozzá nem nyúlok.
- Mint kiderült, (hozzáértő szerelő szerint) nem a turbó eszegeti az olajat, hanem a szelepszár szimmeringek engedik át. Hja kérem, 20 lesz az autó...
- váltó vákuumrendszere beállítva ->8000Ft
- új izzitókábel kellene lassan (gyári 27000 Ft) -> ezt egyelőre jegeltem
- akksicsere plusz karosszéria szintén jegelve egyelőre
-
- update 3
-
-
- munkafolyadékok cseréje 50000 HUF
- - hűtővíz
- - automataváltó folyadék plusz szűrő plusz tömítés (7 liter)
- - szervó (ez mozgatja a hátsó szintszabályozót is)
- - hidraulika (a differenciálmű működéséért felelős)
- - differenciálmű
- - teljes fékolaj csere
- - az árban még benne foglaltatott 2 alsó gömbfej csere az első futóműben (kezesebb lett az autó)
-
- hengerfejfelújítás
- 105.000, ebből anyagár 80.000
- - hengerfej síkolás
- - szívó és kipufogó oldali tömítések, hengerfej tömítés
- - szelepszár szimeringek
- - vezérműlánc
- - porlasztócsúcsok tisztítása (!!no csere!!)
-
- Ezektől érezhető teljesítményjavulás következett be, továbbá az olajfogyasztás mérséklődését várom.
-
- Vezetőoldali elektromos ülésállítás panelját - annak elenére hogy megfogadtam hogy nem nyúlok az autó elektromos rendszeréhez - saját kezűleg javítottam meg. Amikor szétszedtem, darabjaira esett, de sikerült összelegózni. Mindenféle hajlított rézérintkezők, kis rugók, kis fémgolyók illetve a műanyag kapcsolók...döbbenetes volt, viszont az összerakás óriási sikerélményt adott.

100%hogy a világ legjobb autója 2.7millió KM

2012.05.03. 11:22 - autodoki

Címkék: w124 100%vilaglegjobbja 2.7milliókm

16 évig voltam taxisofőr berlinben 13 évig ezt az autót használtam. Előtte egy 123 240D széria adta a kenyeremet 1.6 millió kméterrel váltunk meg tőle.
Előrebocsájtanám h nagyon is elfogult vagyok a márkával szemben.Soha ilyen időtálló autót nem építettek mint a 124 es széria.A 126 ost tudnám hozzáhasonlítani de az más kategória.
A németek szerint a mérnökök akik ezt a 124 es concepciót megalkották örökre akarták készíteni őket.És sikerült is.
Ennyi km megetétele hihetetlennek tűnik a mai romfazekak világában.A cégnél az volt a szokás h két sofőr vesz egy autót, és azt megállás nélkül használják felváltva.Kezdeti időkben felmerült bennünk az a kérdés h tényleg olyan jó e a kocsi mint ahogy a többiektől azt hallotuk.A legszebb álmainkat felülmúlta az autó.Rendkívül kényelmes ülések klíma tetőablak és néhány remek extra kényeztett bennünket. Sok dolgot olvastam az oldalon a típusról.Akinek negatív tapasztatalata volt vele és az említett hibákat olvasva millió kmnél jóval többet futott autókat hordtek le.Ott persze kellene egy kisbb összeg az elfáradt részek cseréjére.Az olajfogysztás a 300D-én millió km után volt észrevehető.Ott kezdett el 7-8 deciket becsipegetni 10.000 jórészt belvárosi km ként.Az itthoni 124es állomány egy igénytelenül szervizelt és igenytelen emberek által tönkretett rombázis.A volt szocilasta szerelők ezeken próbálták lehetőségeik határát bőviteni.Sajons.minden 100db 124 esből van 1 olyan állapotban mint ahogy lennie kellene.Mielőtt hazajöttem vettem egy kereklámpást 98 as évjáratot ezzel a 300d motorral,persze ebben már korszerűbb a befecskendező.A CDi divatdízelekkel nem fognek ennyit elmenni soha.És ezt még ti sem gondoltátok volna toatalkaros urak mert csak 6 számjegyes a beletett km számlálótok valójábn nem 999.999 ezret hanem 1.3 millió egykétezret hajtott szerény személyem ebbe az autócsodába.

Hibalista

- Ez az én Drága berlini taxiautóm volt.10 évig dolgoztam az autóval 2en használtuk felválta.Autómata váltó 800.000km volt szalagoztatava, és 1.4 milliónál újra cserélve.A motor 1.8 millio kmnél kapott egy generált.Futómú szilentek a berlini utakon 5-600 ezret teljesítettek.kipufogó 500.000nél ég szét de addig semmi rozsda! Apró korroziós hibák a sárvédők sarkain.

Ide hordtam szervizbe

A Berlini texicég saját szervize

Értékelése:

Fenntartási költség (9) Évjárat 1990
Kényelem (10) Használati időtartam 10 év
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 0
Megbízhatóság (10) Vezetett km 1000
Szerviztapasztalat (10) Átlagfogyasztás 9 l
Előző autója? MB123240D Következő autója? W210 300D
Ennyire szerette (10) Megérte a pénzét? igen

1.010.000km magáért beszél!!!!

2012.05.03. 11:15 - autodoki

Címkék: w124 magáért 1.010.000km beszél!!!! 250td

Hihetetlen autó!!!Nem hiába használ Mercedest az angol királyi család! 1.010.000km!!!!!!!!Ennyi van benne.Asztriában vettem,10 éve egy már akkor is idősebbnek számító autószerelő úrtól.Mivel a munkámhoz feltétlenül szükségem volt egy üzleties, erős, megbízható autóra tudtam nekem ez a modell kell, turbóval v anélkül.15 év alatt sem nálam sem az öregnél soha nem állt le az öreg feketemetálos.Nagyon becsben van nálunk tartva a masina, gyerekek sem csikorgatva használják,különben nem is engedném hogy vezessék.Ez nem rohad mint a kereklámpás, pedig motorikusan azok már ennél is jobbak.Ez örökre készült megmarad.A kereklámpásból meg vettem 2002 évjáratot pont a modellváltás előtit.Kérésemre a gyár 250-es turbodiesel motort szerelt bele,pedig akkoriban ezt már nem tűntették fel a motorlistán,de érdekes módon a berlini taxisok ilyennel kapták!
Elfogult vagyok a márkával főleg mióta átfordult az óra.És még ennyi km után is csak annyi baja van a belsőtérnek h a vezető környékén kell kárpitoztatni./ülés könyöklő kormány váltó/.
Aki az állítja h az övében 200-300 közötti km van azt vagy átverték vagy hazudik.600.000km után eszik 5 dl olajat.
Az enyémet győrüzni kellene mert Ő már 1 litert is benyeli.Na de ennyikm után nem sajnálom tőle.Mégis csak velem együtt 1540kg-ot mozgatot 15 évig./

Hibalista

- Kipufogó 450.000nél kopletten! Csak a Mercedes kipufogók ennyire időtállók!!
- Fékek, 600.000-nél kuplung.815.000-nél illett már váltót cserélni mivel a javítása annyi lett volna mint ez az osztrák barát által adott.Turbó 500.000 ezrenként!!!Hozzátenném h kollégák Vw Passatja 120.000 ént fogyaszt el egyet.
- Meg persze égők.belsőtérvilágítás2szer.Teljes futómű és kormánymű felújítás 900.000-nél

w124 280 benzin gaz

2012.05.03. 11:08 - autodoki

Címkék: benzin gaz 280 w124

Manapság már tényleg elég nehéz szép eladó 124-est találni. A dízeleket 1,6 millióig nyugodtan ki lehet zárni, általában nagyon le vannak lakva. A 200-as és 230-as benzineseknél szintén hasonló a helyzet, 260-astól fölfelé sokkal gyakrabban lehet szépet találni. Persze 500-ast én sem szerettem volna, azért az mégiscsak túlzás, így aztán különösen megörültem, amikor megláttam ezt a 2.8-ast egy kereskedésben, hiszen benzin-gázos volt.
Eleinte voltak kétségeim ezzel a rendszerrel meg az autóval kapcsolatban, úgyhogy még vásárlás előtt elvittem megnézetni egy ismerőshöz, hogy szóljon róla pár szót, hogy mégis milyen a jármű. Szerinte jó volt, nekem is bejött, úgyhogy másnap el is hoztam.
Ami leginkább tetszett a többihez képest, az a kárpitok újszerűsége, az egész műszerfal gyönyörű állapota és a zörgésmentesség volt. Meg az, hogy nem lötyögött minden irányba a vezetőülés. A kilométeróra által mutatott 175000 kilométerrel nem foglalkoztam, kb. a használt autók felében ennyit mutat a számláló. Egyébként a műszerfal plexije mögött van egy döglött bogár, szóval az látszik, hogy volt már szétszedve. Ezenkívül ami még nyilvánvaló, hogy újra volt fényezve az autó, de ez sem izgatott túlzottan, nem 20 évre vettem, addig meg csak kibírja valahogy a nemgyári fényezés.

Ez a jármű egy fehér kombi, amiket nem azért szoktak venni az emberek, hogy száguldozzanak vele. Ezért aztán sokan meglepődnek, amikor a lámpánál, vagy egy gyorsítósávban eltűnik a horizonton a Mercedes. Papíron 195 lóerőt és 275 NM-t teljesít a 2.8-as motor, a valóságban ez kevesebbnek érződik, talán az autó nagy tömege miatt. Ettől függetlenül, ha a szükség úgy hozza, lehet vele hosszabb előzésekbe kezdeni, általában van tartalék bőven a motorban. A motorról egyébként csak jót mondhatok, 2.8-as létére 12 liter alatti (Budapest) fogyasztást mérek, pedig gyakran állok dugókban, azokból kiérve pedig nem megyek lassan. (Gázból a fogyasztás 14-15 liter, ami 8 literes benzinfogyasztásnak felel meg, szerintem elég baráti). A hangja is szép a motornak, mint minden soros hathengeresnek; a hozzákapcsolt ventillátor búgása pedig tovább fokozza az élményt, hiszen baromi hangos és még erősebbnek hallatszik tőle a motor. Pedig érezhetően visszafogja, mert amikor nem megy, picit jobban megindul. Néha, amikor tuning Corsás vagy Civices formák beállnak mellém a pirosnál és tapossák a gázt, mert attól biztos hamarabb vált, én is szoktam nyomni egyet a pedálon, akkor egyből abbamarad a tuningkipufogók morgása, bár néhány esetben ugyanúgy sietnek induláskor, csak akkor néhány másodperc múlva már csak az E 820 feliratot (nem, nem írtam el, felcseréltem a betűket :) ) látják az autó hátulján. Ezt most nem azért mondom, hogy felvágjak az autóval, mert egy 2.8-as egyértelmű, hogy erősebb egy eg1.4-esnél, csak talán inkább egy alternatívát mondanék az ilyen autókat birtoklóknak. Igaz, nem olyan sportos, mint az övék, de megy úgy és még kényelmes is. És hosszú távon nem válik idegesítő a sportdob hangja. Én is fiatal vagyok, de ültem már jónéhány autóban, és sosem győztek meg az ilyen utólagosan sportossá varázsolt autók, egy gyárilag erős autó sokkal célszerűbb választás. Már csak azért is, mert attól, hogy kihozunk pár plusz lóerőt, a futómű, a fékek és a kasztni nem lesz erősebb. Ezen kívül szerintem egy autó úgy szép, ha úgy néz ki, ahogy kijött a gyárból, vagy ha tuningolunk, akkor vagy gyári cuccokkal, vagy nagyon kulturáltan tegyük azt. A ,,sport" tanksapkától nem lesz se jobb se szebb a B Corsa, ezt tudomásul kéne venni.
Elnézést a kitérőért, csak eszembe jutott. És ha már itt vagyunk, elmondanék mégegy dolgot, amiért megfontolandó lehet egy Mercedes. Egy Mercedesben tisztelik az embert, beengednek mindenhova, megköszönnek mindent, ha elnézek valamit, nem dudálnak, nem anyáznak, ez megnyugtatja az embert. Ehhez persze biztosan az is hozzátarozik, hogy egy nem túl kedvező kép alakult ki a Mercisekről a 90-es években, de ha ezen túlteszi magát az ember, akkor csak azt fogja látni, hogy nyugodtan utazik. De ez viszont sajnos igaz, hogy vannak, akik nem nézik jó szemmel a Merciseket. Múltkor például egy család utazott előttem egy Peugeotban, a két kisfiú nézett hátra, nézték az autót és mutatták a szüleiknek, akik mikor meglátták, hogy egy Mercedes jön mögöttük, rögtön rendre utasították gyerekeiket. Pedig én egyáltalán nem vagyok se erőszakos (sőt, kb mindenkit beengedek, mert ráérek és tök jó, ha segíthetek), se (remélem) közveszélyes, csak egy autóbuzi vagyok és szeretnék minél több márkát megismerni, mert érdekelnek. Na ennyit a társadalomról, meg a véleményemről, remélem, nem sértettem meg vele senkit. Csak eddig ezt mindig hiányoltam a Mercedes/Audi/BMW ítéletekből és gondoltam, most leírom, hogy én hogy vélekedek erről az egészről.
Tehát az autó, újból. A beltér gyönyörű állapotban van, annyi hiba van benne, hogy a faborításon a lakk meg van repedve egy helyen, szerintem ez abszolút nem vészes dolog. Az ülések nagyon kényelmesek, jó az autóban elől utazni. Hátul már kevésbé rózsás a helyzet, mert a könyöktámasz kimaradt, és a kombi Mercikhez híven az üléstámla majdnem függőlegesen áll, ezért kapott csak 8 pontot a kényelemre. Az anyagok minősége kiváló, mindenen látni lehet, hogy pontosan ugyanígy fog működni 15 év múlva is, hacsaknem történik atomrobbanás a közelben. Az ajtók (mint kb minden 124-esen), elől rosszul, hátul jól csukódnak, de szerintem ennyi év után ez megbocsátható. Klímából ilyen hideget régen láttam már, nagyon durva, hogy milyen jégvermet lehet csinálni az autóban. A kormány már az újabbik, légzsákos, tehát kiebb, mint a régi, de még ez is bőven beillene a Queen Marybe, akkora. Ennek ellenére kényelmesen lehet vezetni az autót, nem zavaró a volán mérete. A műszerek közül a legjobb az olajnyomásmérő, ami sajnos csak 3 barig van számozva, ezt pedig 1400-as fordulatszámnál eléri. A sebességmérőn okosak a fokozatok végét jelző vonalak, fordulatszámmérő nélküli autókban mindenképpen hasznos dolog.
A külsőről sokat nem lehet mondani, szép dobozforma, nekem bejön, de teljesen ízlés kérdése, akinek a gömbölyű jobban tetszik, nem ezt fogja isteníteni. Van még rajta 16-os alufelni, ami ugyan nem gyári volt, de legalább van valami, kicsit feldobja az autót.
Menetteljesítményekről csak röviden fogok szólni, annyit szerintem elég mondani, hogy megfelelőek. Számokba nem nagyon akarok belemenni, 8,8 körül van 100-on, papíron 230 körül van a vége, de ezt még nem próbáltam. Kanyarban nem nagyon akar lejönni az ívről, viszont egy kis kuplung-gázzal meg lehet indítani a hátulját, kívülről jól néz ki, bent meg jó érzés.
Végezetül még annyit mondanék el az autóról, hogy szerintem ennyi pénzért (kb 1-1,2 millióra gondolok) teljesen korrekt vétel, igazán rosszat nem lehet kifogni - azaz lehet, de ahhoz nagyon mellé kell nyúlni, ahogy én tettem - és egy elnyűhetetlen, kényelmes, biztonságos autót kapunk a pénzünkért. Mindenképpen megfontolandó.


-----------------------------------------------------

Gondoltam, hozzáírok kicsit az eddigiekhez, az elmúlt fél év tapasztalatai alapján. Az autót összességében szeretem, új korában fantasztikus jármű lehetett, még most is nagyon korrektül működik. Mármint amikor működik. Az autó megbízhatóságával kapcsolatban merültek fel problémák, de szerencsére az út szélén egyszer sem hagyott ott, pedig komoly hibák is akadtak (kuplung, váltó), ezek fel vannak sorolva a hibalistában.

Összességében még mindig azt gondolom, hogy ez egy jó autó, szeretem, az árát viszont nagyon nem érte meg. Szerencse, hogy csak harmadik autó, így nem probléma, ha szervizben áll hosszabb ideig. Bár most már csak nem fog sokat, minden fontos alkatrész ki van cserélve már rajta. Valaki nagyon jól fog járni, ha megveszi :D


-----------------------------------------------------


Az autót eladtam. 13 hónap és 28000 km használat után elment az autó, 900 000 Forintot kaptam érte. Anyagilag elég nagy bukta volt az egész, 1,3 millió Forintot költöttem rá a kopó alkatrészek cseréjét is beleszámítva. 1,1-ért vettem, szóval ki lehet számolni, hogy egy év alatt 1,5 millióba került. Használt autó, ez benne van a pakliban. Mármint igazából ez az összeg már elég durva, de ebben az is benne van, hogy rengeteg olyan dolgot is megcsináltattam, amit nem volt muszáj. Meg az is benne volt, hogy nem kíméltem az autót. Ezt nem úgy kell érteni, hogy beindítottam -15 fokban és nyomtam egy parkettát, majd amikor már vörösen izzott a kipufogó, akkor gyorsan leállítottam; hanem egész egyszerűen úgy, hogy gyorsan jártam vele. Nyilván ez is hozzájárult ahhoz, hogy sok alkatrészt kellett kicserélnem. Összességében jó volt, öröm volt közlekedni az autóval, nem evett túl sokat, csak sok hibája volt. A mostani tulajdonosa egy Úr, 1 éve vette meg tőlem, azóta kb 700 000 forintot költött rá, de már szerencsére nem alkatrészekre, hanem felnire, riasztóra, Hi-Fi-re és egyéb hasznos dolgokra, szóval jó kezekben van. Érdekes az autó, mert az előttem lévő tulajdonos is ráköltött bő félmillió forintot az utolsó évben.Tehát ha valaki látja az IHW-788-at, nézze meg jól, mert az ország egyik legszebb és legjobb W124-esét látja.


Ha valakinek van kérdése, észrevétele, írjon nyugodtan: henky77@gmail.com

Kb 80 kép pedig itt található az autóról: kep.tar.hu/butch4004

Hibalista

- Jó autót fogtam ki, alig kellett cserélni rajta valamit 1 év alatt (de legalább a következő tulaj jól járt, lett egy jó autója):

 

- Rögtön vásárláskor: féktárcsák, fékbetétek, első hardy tárcsa, gyújtótrafók - kábelek, gyertyapipák, motortartó bakok, hátsó két kipufogódob, meg volt még egy komplett hengerfej-felújítás és vezérműlánc-csere (amihez elvileg nem kéne nyúlni az autó élete végéig)

 

- A többi később jött: egy parkolóban kicsit megtörték a hátulját, így aztán kellett új lökhárító + díszléc a csomagtérajtóra + ezeket fényezni; az egyik oldali első fékbetétek 10000 km után elfogytak, a másiknak még megmaradt a háromnegyede, ilyet még nem láttam, de ugye ezeket is párban illik cserélni; volt két váltójavítás (összesen 250000 forintért), új gumik, kuplungtárcsa csere, hátsó futómű szintszabályzójának két olajtartálya, rögzítőfék fékpofái, volt egy helyen beázás, annak a javítása.

 

-

 

- Az autó 1,1 millió forintba került, a 9 hónapból majdnem 3-at állt szervizben, most 2,3 millióban van. Csoda, ha el lehet adni 1,1-ért újra

S 500se

2012.03.20. 20:43 - autodoki

Címkék: w126 az autó s500se

Az autó

Szöveges ítélet

tökéletes volt míg bele nem raktam a gázt onnan minden bajom volt nem az autóval a gázzal benzin11-17liter gáz 20-tól-végtelen pedig olaszból rendeltem mindent nem az lett belerakva ami jutott mégis pufi duri és arányaiba nem is volt sok a benzin fogyasztás csipkette az olajat a sz. szimeringnél ennél egy autó van ami talán jobb 140se a többi az csak autó utánzat bárki megsértése nélkűl

Hibalista

- csak kopó alkatrészek az is időn túl

Ide hordtam szervizbe

Értékelése:

Fenntartási költség (7) Évjárat 1985
Kényelem (10) Használati időtartam 2 év
Teljesítmény (10) Km vásárláskor 320000
Megbízhatóság (10) Vezetett km 50000
Szerviztapasztalat (6) Átlagfogyasztás 16 l
Előző autója? 123 coupe Következő autója? alfa 164
Ennyire szerette (10) Megérte a pénzét? igen

Mercedes w126 300 SDL TURBÓ

2012.03.01. 08:43 - autodoki

Címkék: mercedes jockey w126 sdl sdlong 300sdl

A legjobb Mercedes a VILÁGON W126 széria

Szöveges ítélet

Hát akkor röviden a rossz tuajdonságairól:Kár hogy nem lehet kapni ujjat belöle.és különben nics neki.
El szeretném adni de csak azért mert egy coupet szeretnék venni vagy cserélni helyette. 06209851212

Hibalista

- olaj,levegő szűrő,olajszűrő.

Ide hordtam szervizbe

Jakab Armand Zirc de csk olaj cserére

Értékelése: 10

Másik szerelő értékelése

nem kellett

Értékelése:

Képek az autómról

Fenntartási költség (9) Évjárat 1986
Kényelem (10) Használati időtartam 5 év
Teljesítmény (9) Km vásárláskor 246700
Megbízhatóság (10) Vezetett km 100000
Szerviztapasztalat (10) Átlagfogyasztás 9 l
Előző autója? Mercedes 126 SEC 3000 Td Következő autója? Mercedes W129 vagy W 126 coupe
Ennyire szerette (10) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (9.7/10)  

Mercedes w126 300D

2012.03.01. 08:37 - autodoki

Címkék: mercedes álomautó jockey 300d w126 csillagoltalmában

A csillag oltalmában!

Az ország két távoli pontja között ingázok az AUTÓVAL,ezért a műszaki állapotára odafigyelek.Ha valami apróság van vele érdemes nem elhanyagolni(26-éves),mert akkor megbosszulja magát.De ez minden verdára igaz.Szeretem,hogy kényelmes,megbízható és a mai napig megnézik az emberek.Csajozni nemigen lehet vele,mert ha lelassítaz a VAGINÁK mellet eszeveszett rohanásba kezdenek,mert azt hiszik el akarod őket rabolni vagy tudomis én!(ennél rosszabb helyzetben csak egy fekete 140-es kapitánya lehet)
A mai napig előítélettel néznek sokan a NAGY VASAK sofőrjeire,aminek van is alapja!Nekem is volt már szerencsém az autó TESTI adottságait kihasználva érvényesítenem az elsőbbségem!!!(ha láttátok vona azokat a riadt tekinteteket,mikor 2000kg száguldott feléjük,kiszolgáltatva ott kuporogtak a TUCATKACATBAN)
Viccet félretéve a fogyasztása városban 13,országúton 8liter.Ez maximálisan baráti szerintem főleg ,hogy automata váltós a CSILLAGOM.A kasztnin vannak rozsdafoltok de még nem döntöttem el,hogy kilakatoltassam-e.
Amit nem szeretek benne,hogy hiányzik belőle a menetdinamika.(5 hengeres szívómotor)De ez is elvisz ahova kell..........Jut eszembe:egyszer otthagyott az erdőszélén mert az adagolóba eltört egy alkatrész 2000ft és 2óra,aztán KLAKKOGtam tovább.(jó,hogy még csak a kertek alatt jártam)
Egy biztos ha valaki törődik vele,akkor viszonozza.Ezeknek már lelke ven.A tévhittel ellentétbe az alkatrészek nem drágák és rengeteg a bontott LOM:Tódi-művek Sarkad(vigyázzatok a kutyájára mert harap!!!)

Ha kérdésetek lenne az AUTÓ felől írjatok nyugodtan.

E-mail címem: mercedes@totalcar.hu

Hibalista

- Adagol:20.000ft
- Hangerfej:30.000ft
- Ezen kívül kopóalkatrészek(fék,lengéscsillapító,izzítógyertya)

Ide hordtam szervizbe

Bondár-Cséfán és Tódi-művek Sarkad

Értékelése: 8

Fenntartási költség (8) Évjárat 1982
Kényelem (8) Használati időtartam 3 év
Teljesítmény (4) Km vásárláskor 0
Megbízhatóság (8) Vezetett km 100
Szerviztapasztalat (10) Átlagfogyasztás 9 l
Előző autója? Következő autója? Mercedes
Ennyire szerette (8) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (8.0/10)  

Mercedes w126 280SE

2012.03.01. 08:32 - autodoki

Címkék: jockey w126 280se a jobb mercedes ennél nincs világon

Ennél jobb nincs a világon!

Még csak alig egy hónapja használom, de imádom. Ennél jobb autó nincs a világon. Igazi nagy hajó és a Mercedes igazi remeke! Kicsit a fogyasztás nagysága még számomra szokatlan, de megéri!!!! Ez az élmény mindent megér!!! A múltkor a benzinkutas fiatal csajszi meg is kérdezte, hogy megéri ezt tankolni (akkor 150km-re tankoltam 30 litert). Én minden kertelés nélkül azt válaszoltam, hogy hogyne. Ez mindent megér!!!!! Később, a további tapasztalatokkal folytatom:)!
Azóta egyszer nagyon megharagudtam rá: húsvét vasárnap, családhoz induláskor a hűtője kilyukadt. Háromszor lett beforrasztva, miután döntöttem. Másik hűtő. Azóta újra semmi hiba. Csak megy, megy, megy......
Ja és még egy: tegnap pesten csúcsforgalom, előttem fékezett a sor, én elbambultam, haver rám szól: fékezzz!!!
És megállt!!!! Kb. 1 cm-re az előttem álló C3-tól. Lehet, hogy más autóval nem sikerült volna! Ennyi idősen úgy működött a fék meg az ABS, ahogy kell!! Köszi 126!
Már majd egy éve van meg: hiba semmi. Ugyan mostanában ritkábban használom, mert egészen más (nem miatta, hanem az asszony miatt) okból, van egy off autóm is, de ha 1 hónap után döntök úgy, hogy menni akarok Vele: beindítom és megyek. Ennyi. Még mindig imádom. Tavasszal teljes kasztnizás, fényezés, új gumik és további 26 év hiba nélkül.

Hibalista

- Egyenlőre még semmi! Két gumi kellett rá, valamint egy-két utastéri apróság!
- 1 hónap után: hűtőcsere: kilyukadt, egymás után háromszor /egyszer forrasztva, másnap megint ereszt, másodszor dettó, harmadszor ua./
- Majd 1 év után: semmi!
- Most tervezek venni hozzá, egy-két donort és nekiállok a teljes felújításnak. :-)

Ide hordtam szervizbe

Én magam és Szabi Barátom, valamint egy helyi szaki, ha nem tudunk valamit megoldani. /Szerszám, vagy megfelelő eszköz híjján/

Értékelése: 10

Fenntartási költség (10) Évjárat 1982
Kényelem (10) Használati időtartam 1 év
Teljesítmény (10) Km vásárláskor 395000
Megbízhatóság (10) Vezetett km 5000
Szerviztapasztalat (10) Átlagfogyasztás 16 l
Előző autója? 123 200d Következő autója? soha többet mást
Ennyire szerette (10) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (10.0/10)

Mercedes w126 260SE

2012.03.01. 08:30 - autodoki

Címkék: még készültek mercedes w126 260se 88 ban autók jockey

88-ban még készültek autók!

Szöveges ítélet

Felmillio korul allitolag nem lehet jo 126-ost vasarolni.Szerencse kell hozza,de az jokora, nekem volt!!Az auto erteke kb 1500000Ft,hangsulyozom minden eredeti benne,a motor kivetelevel!!A motor ugy duruzsol mintha uj lenne,nem is csoda 65000km-utan most van bejaratva.Szamlaval igazolva a motorcsere!Nem Karpat-u i szamlaval,tehat igaz is!!Az elozo tulajdonosa valtott kereklampasra,vesztere,most vissza akarja vasarolni!Egy igazi tulelo auto,tudom mirol beszelek volt 2db elotte.Tenyleg elnyuhetetlen orok darab.Az olajcserekre kell figyelni es kivisz a vilagbol!!Amennyiben a 12-13l fogyasztas nem zavarja az embert vallalhato mindennapos hasznalatra,nem csak hetvegi autozasra.Ovja vedi az egesz csaladot,nem egy himi-humi,""veddmegdobdelmuanyagszar"",hanem "vas"abbol is 1.7tonna!!Kifogastalan allapotara valo tekintettel nyugodtan mondhatom a hateves fiamnak hogy"ha nagy leszel,majd vezetheted"!!!Ajanlom mindenkinek aki kenyelmesen es biztonsagosan akar kozlekedni!

Hibalista

- 205000km utan meg minden gyari benne,kiveve a motort,amiben 65000van szamlaval igazolt gyari motorcserevel!!5000km-utan meg semmi hiba.Az elozo 126-osaim utan ez meglepo is lenne!!!!Olajcsere,szurocsere es GO!10000km-ig csak ablakmoso folyadek utantoltes,remelhetoleg!!

Ide hordtam szervizbe

Szekesfehervar,Dula.126-osban is Profi!!

Értékelése: 10

Másik szerelő értékelése

Aprosagokat magam is megoldom,ha lesz ilyen,

Értékelése: 9

Fenntartási költség (8) Évjárat 1988
Kényelem (10) Használati időtartam 0 év
Teljesítmény (9) Km vásárláskor 205000
Megbízhatóság (10) Vezetett km 5000
Szerviztapasztalat (9) Átlagfogyasztás 12.5 l
Előző autója? 126 300SD Következő autója? Ebben temetnek!!!
Ennyire szerette (10) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (9.3/10)

Mercedes w126 560SEC

2012.03.01. 08:27 - autodoki

Címkék: mercedes w126 560sec coupe

Szuper Coupé!

Nagyon sokáig kerestem egy ilyen kocsit, mire találtam. Elfogadható volt az ára és kinézete is. Ebből nagyon sok a lestrapált darab. A németek úgy tartják, hogy Németországben ők sem vesznek ilyet, mert a többségük széthajtott, kispénzű (vagy autóra költeni nem akaró) tulajdonosok adják-veszik őket, gyakran 8-10 tulajdonosa van 15-20 éves korára. Az ebből fakadó lehetséges problémák és az általánis leharcoltság ott is áll. Itthon egy kicsit rosszabb a helyzet: Lógó ajtók, egyenletlenül járó és füstölő motorok, olajat köpködő váltók, szakadt belső tér, a félmillió kilométert leplező buherált futásteljesítmény, össze-vissza tört és kendácsolt kasztnik, nem működő elektromos tartozékok, hiányzó vonószem-takarók és ködlámpák, lógó kárpitok, nem működő automata biztonsági övek, bedeszkázott légzsákok, kiégett motorterek fogadtak, akárhányszor rászántam magam, hogy megnézzek egyet.

Németországben is rengeteg a túlárazott, tisztázatlan előéletű darab. Sokan azzal élnek vissza, hogy youngtimert árulnak, és a jól hangzó képzeletbeli pozciót árulják, nem az autót.

A kocsi általános állapotáról annyit elég mondani, hogy kivétel nélkül mindegyik szakember aki eddig látta elismerő szavakkal illette, legyen az autó-értő vagy szerelő.

Nem vagyok vele tisztában, hogy ebben az 560-asban mi a széria és mi az extra, így ötletszerűen sorolom a benne található dolgokat előről hátrafelé:

Fényszórómosó
Fűthető tükrök (jobboldali elektromos)
Tempomat
Kék bőr belső, elektromos-memóriás-gerinctámaszos ülésekkel elöl, valamint elektromosan állítható kormány és fejtámla
2 fokozatban fűthető ülések
Könyöklők
Bukó-nyíló tetőablak
Faborítás, nem a csíkos, hanem a szebbik
Elől hátul elektomos ablakok
Programozható állófűtés (2 időpontra)
2 oldali klíma
4 hangszórós hifi

5600 ccm V8. 455 NM, 279 lóerő. a fogyasztása ettől függetlenül nem egetverő: bámészkodós 100-110 es tempónál (sztrádán) 8-9! liter, sima úton kb 11 liter, városban 14-21 hőmérséklettől és lábtól függően.

Nagyon kényelmes, a hátsó lábtér is kilégtő , pedig rövidebb (4950 mm) mint a szedán. Elől egyszerűen pazar a kényelme.

Mindennapi használatra alkalmas, értékvesztés 0.

Mindenkinek ajánlom, de nézze meg, hogy mit vesz. Vannak 2-3000 euróért kotványok, 5000 körül leharcoltak és túlárazott kotványok, 8000-től rendes autók.

Azóta annyit változott a piac, hogy gyakorlatilag megszűnt a 5000 és 10000 Euró közötti kategória, valahogy elfogytak ezek az autók.

Az azóta megtett 15000 km alatt semmiféle hibát nem produkált, minden percet imádok, amit benne töltök. Garázsban tárolom, hetente egyszer lemosom, havonta ápolom a bőrt belül. Lassan jön egy motormosás is, meg polír. A legjobb szabadidős elfoglaltság a vele való játék.

Kipucoltam a felniket (csatornafedél), lejött róla a fékpor szépen.
Krómtisztítóval lekentem a króm felületeket, szépen csillog.

Amivel szerintem vigyázni kell, hogy a vízleeresztő lyukak elöl és hátul tiszták legyenek, hogy ne álljon meg a víz a kasztniban. Ezt nagynyomású vízzel meg lehet oldani. Hidegen sose hajtom, mert sajnálom. az üzemi hőfokot kb 5 perc alatt éri el, de aztán se nyomom neki.

Néha kicsit kiviszem megséteáltatni a sztrádára, de ott se megyek vele többet 110-120-nál. Ha néha néha adok egy-egy nagyobb gázt, az maga a csoda. Ahogy meglódul a több, mint 2 tonnás kocsi, azt nagyon szeretem. A kickdown kapcsolót sűrűbben használva könnyen 25 litert is megeszik, de az ön és közveszélyes magatartás. A gyorsulása lenyűgöző, ha 2500 ig forgatom a motort, akkor a városi kekeckedők is elmaradoznak. A forgalom tempójának a tartásához elég, ha 1800-2000 körül elváltatok az automatával. Leszabályzásig forgatva olyan, hogy a mellettem ülő 30 körüli férfiak hangosan visítoznak.

Szerintem aki szereti az autózást vegyen egy ilyet és nagyon vigyázzon rá, hogy sokáig tartson. Ez nem egy műanyag csoda, hanem rendes tisztességes autó. Köszömöm, hogy elovasta, és remélem, hogy egyszer legalább annyira fog örülni a sajátjának, mint én az enyémnek.

560SEC

Hibalista

- Néha nem tér vissza a fényszórómosó a helyére. Néha az antenna nem csúszik teljesen vissza. Néha nem működik a vezető oldali ülés háttámlájaának az elektromos állítása hátrafelé, csak a memóriapozícióba, de érdekes, hogy nálam mindig megy...

Ide hordtam szervizbe

Olajcserét megam oldom meg, egyszer elszakadt az ékszíj, más nem volt.

Értékelése: 10

Fenntartási költség (10) Évjárat 1991
Kényelem (10) Használati időtartam 1 év
Teljesítmény (10) Km vásárláskor 230000
Megbízhatóság (10) Vezetett km 15000
Szerviztapasztalat (9) Átlagfogyasztás 15 l
Előző autója? Twingo aut Következő autója? nem kell helyette, max mellé
Ennyire szerette (10) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (9.9/10)  

Mercedes w126 500SE

2012.03.01. 08:23 - autodoki

Címkék: élvezet w126 mercedes 500se 100%

100% élvezet :)

A "Nekrológ" című Népítélet szintén az én művem az előző 126-osomról.
A baleset után pár hónappal óriási mázlim volt, mert egy barátom rátalált erre a szépséges 500-asra egy vidéki márkakereskedésben. Ott nem foglalkoztak a hirdetéssel (inkább a több tízmilliós autókra koncentrálnak:), így hihetetlen jó áron sikerült a nagyon jó állapotú autóhoz hozzájutni.
Ismerem a márkát és a magyar felhozatalt. Teljesen reménytelen közel gyári állapotú 126-ost találni, pláne emberi áron.
Jó, ha negyedévente felbukkan a hirdetések közt egy kicsit is normálisan kinéző darab, de annak az ára is rettenetes.
Az összes többi szomorú, szétbuherált, össze-vissza tört dzsunka... A házilagos diesel átépítésekről már nem is beszélve...

Valahol olvastam a nagy igazságot: egy ilyen nagy benzines autó halála akkor kezdődik, ha sokadik tulajként megkaparintja egy fülbevalós kopasz hülyegyerek. Széthajtja, de persze nem költ rá. Messziről megismerni az ilyen haldokló autókat a sötét fóliáról és a dübörgő tuk-tuk zenéről:)
Elnézést kérek az olyan fülbevalós kopasz hülyegyerekektől, akikre mindez nem vonatkozik:)

Rátérve végre az én autómra: egy magán repülőgépes cég tulajdonában volt, akik vigyáztak rá. A fenti rémségekből egyedül a lefóliázott ablakok és pár szemét módon elhanyagolt apróság látszott az autón (pl átkötött ablakemelő kapcsoló). A fólia már lekerült az üvegekről és persze az apróságok is javítva lettek.
Ami még visszavan: vezetőülés oldalán egy ujjnyi kikopás javítása (Merci betegség), motorháztetőbe új szigetelés és némi lakatos munka.
Ez utóbbi semmi komoly, de körben pár helyen (ívek sarka pl) pár centis rozsdafoltok vannak.

Az autó összességében gyönyörű és közel tökéletes:)
A soros 6-os 3000-es is egy élmény volt (188LE), de ez a V8-as (252LE) egy teljesen más világ.
Tiszta élvezet már csak a csöndes, de erőtől duzzadó alapjárati hangja is. Hát még, ha megugrasztom a gépet:)
Nagyon megy, akár 200-nál erőlködés nélkül gyorsul.
A beltér volt az, amiért már az első pillanatban beleszerettem az autóba. Fekete bőr, motorosan állítható, fűthető és memóriás ülések, gyönyörű (nem fakult, nem repedezett) diógyökér faborítás.
Felszereltségben minden megvan benne, amit egy mai autóban épeszű ember kívánhat magának. Semmi fölösleges gagyi elektronika, de a lényeges kényelmi és biztonsági berendezések mind megvannak és 18 év után is hibátlanul teszik a dolgukat (ABS, ASR, SRS, klíma, tempomat, automata váltó, motoros tükör és ablakemelők, stb).

És végül a legfontosabb: az érzés, a nagymerci fíling:)
Ha beleülök, akkor megszűnik a külvilág, csak a széles vigyor marad a fejemen és tolom a csillagot:)))
Hihetetlen stabil, megbízható, kényelmes és biztonságos autó.
Szerintem az egyik legszebb limuzin forma, igazi klasszikus, ami soha nem avul el.
Igazi autó, igazi anyagokból, itt még nem létezett a tervezett avulásnak nevezett aljasság.

Gyorsan valami rosszat is írok, nehogy elfogultsággal vádoljon bárki is:)
Ez ugye csak a fogyasztás lehet. Sokakat elriaszt (többek közt ezért is lehet jó áron nagy benzinest venni - szerencsére), de én nem sajnálom az autótól. Pedig nekem sincs saját benzinkutam vagy hűde vastag bankszámlám. Nem óvatoskodva, a fogyasztáson görcsölgetve városban 20, télen 25l, országúton 14-15l, de akkor a sebesség nem számít neki. Ezek csak becsült értékek (főleg a város), mert miután nem érdekel, így nem is méricskélem.
Egészen speciális érzés, amikor egy teletankért kifizetek 20-25.000,-Ft-ot. Az emberre némi tisztelettel néznek a kúton, de benne van egy félmosoly is, hogy "ez nem normális".
Ha az ilyen sajnálkozók tudnák, amit én tudok, akkor az első árokba berugdosnák a roppant előnyös 60 havi részletre vásárolt buzukijukat és rohannának normális autót venni :-D

Gyorsan vegyél egyet te is, ha még nincs - egyre nehezebb lesz hozzájutni:)


***************
UPDATE 2008.10.10
***************

Az elmúlt két évben az autó még közelebb jutott a gyári állapothoz. Kicseréltük a fűtéscsapot és az egyik szabályozó kereket, gyári (!) minőségben beépítésre került két fényszórótörlő, a fent említett kis rozsdák javítva vannak, egy komplett alkatrészautóval együtt szereztem gyári szőnyegeket és kartervédőt, hardy cserélve, generátor felújítva, motorháztetőbe takaró beragasztva, ékszíjak és vezetőkerék cserélve, gyertyakábelek cserélve. AMG Penták felújítva (polír perem, festett belső). Vettem komoly ritkaságnak számító 16-os (R129) csatornafedél garnitúrát hibátlan gyári festéssel, kupakokkal. Már csak gumi kell rá és megvan az új téli garnitúrám. Mondjuk mindez csak ürügy arra, hogy két különleges kerékgarnitúrám lehessen, mert amúgy télen jó ha havonta egyszer kihozom az autót átmozgatni. Száraz időben persze, mert só és víz nem érheti az alját ;-)
Jövő héten szervócsövek és szervóolaj cserélve lesznek.
Továbbra is hátravan: a motoros kormányoszlop beépítése és a szívósoron elöregedett gumi alkatrészek cseréje. Polcon minden megvan hozzájuk, idő függvényében előbb-utóbb sor kerül ezekre is:)
Az ülésen a kis kikopás továbbra sincs javítva (a gyári bőrt már megszereztem, de még nem találtam a közelben olyan kárpitost, akire rá merném bízni).
Töröm még a fejem egy teljes (saját kezű!) políron is. Más érdekes nem történt.

2008.12.02. Múlt héten feltettem a 16-os kerekeket. Töltöttem fel egy új fotót. Szerintem jó lett:)

Hibalista

- -Jobb kézifék bowden (szorult) 4.180,-Ft
- -Légszűrőházra 2db szívócső (elöregedtek) 4000,-Ft
- -Hűtő (ezt én tettem tönkre, mert egy vélt szívárgás miatt beleöntöttem egy tömítő adalékot. Ettől tökéletesen eldugult az egész hűtő...) 34.700,-Ft
- -Tömlő az olajhűtűhöz (szivárgott) 3.800,-Ft
- -Megvettem még az összes gumi tömítést és csövet a motorhoz, mert a szívósoron az elöregedett gumi alkatrészek miatt némi falsot szív a motor. A jelenség alig érezhető, de ennyit 18 év után megérdemel a gép. A beszerelés még hátravan:) 27.000,-Ft
-
- Pár szó az alktrészellátásról: MINDEN van hozzá gyáriban, bontva és utángyártott is. Le a kalappal a Mercedes előtt, hogy minden rendelhető és általában olcsón! Utángyártott alkatrészt elvből nem veszek. Ritkán kér bármit is az autó, de akkor megérdemli a legjobbat. Ha netán valami mégis nagyon drága lenne gyáriban (néha azért főleg nagyobb dolgoknál előfordul), akkor még mindig többre tartom a bontott gyári alkatrészt az utángyártottnál.
-

Ide hordtam szervizbe

Elegem volt a csapnivaló, link és lehúzós szerelőkből. Egy veterán Mercedes restaurátor barátommal a jól felszerelt műhelyében ketten mindent SZAKSZERŰEN megoldunk.
SOHA TÖBBET NEM NYÚLHAT IDEGEN AZ AUTÓMHOZ!

Értékelése: 10

Másik szerelő értékelése

Az elektromos dolgokat egy nagyon megbízható és munkájára igényes barátomra bízom. Gyári minőségben és anyagokkal végzi a munkáját, az ilyen ember kincs:)

Értékelése: 10

Képek az autómról

Fenntartási költség (10) Évjárat 1989
Kényelem (10) Használati időtartam 2 év
Teljesítmény (10) Km vásárláskor 280000
Megbízhatóság (10) Vezetett km 20000
Szerviztapasztalat (10) Átlagfogyasztás 15 l
Előző autója? w126 300SE Következő autója? Ez MINDENKÉPPEN marad. Legfeljebb mellé jöhet egy másik Merci:)
Ennyire szerette (10) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (10.0/10)  

Mercedes w126 300SEL

2012.03.01. 08:21 - autodoki

Címkék: w126 300sel mercedes jockey

2007 augusztusában vásároltam meg ADY-t/rendszám betüi/ mely már nagyonrégi álmom volt, korábban egy kollegám rendelkezett egy 81es 500as röviddel,innen gyökerezett a tipus iránti szeretet.
ADY Ex parlamenti 300SEL soros 6os 188Le RÜF motorral,és a tipusban ritkaságszámba menő 5 sebességes kéziváltóval, Szabadi György, Kuncze Gábor után végre az Én szolgálatomba állt.
Állapotán látszik a végig gondosan szervizelés és a kevés szabad ég alatt töltött idő, nagyképűség nélkül állitható, hogy 19éves kora ellenére állapota gyárinak mondható,gyári diplomatajárgány lakkfekete szinben, elől zászlótartóval ellátva, belül kisegitő tükör a védett személy szemmeltartására, ami jelenleg nagyon hasznos, mivel látom kislányom menet közben mit csinál.
Hossza nem kedvez a Bp-i szűk parkolásokkor,de hosszú családi kirándulásainkkor ideálisabb autót nemtudok elképzelni, csomagtere hatalmas, mivel Long változat igy hatalmas belső helykinálattal is rendelkezik, jómagam is 190cm felett vagyok.
Elektromossággal nincs bonyolitva,19 éves korához képest kétoldali "tekerős" klima+fűtés, programozható Webasto állófűtés, fűtött ablakmosótartáy...stb is található benne.
Karosszériája szakember által átvizsgálva szintén hibátlannak mondható.
Összességében akkoriban még Örök életre tevezték és gyártották ezeket az autókat, Nálamis garázsban áll, és az első gyanús jelre irány Arni szerviz,de ez ritka
Menettulajdonságait tekintve kicsit lágynak érzem,de ez illik nagy, limuzinos jellegéhez, nem sportkocsi, de nyugodtan200 fölé megy ha kell, fogyasztása 10-12 liter/100 közt mozog, de többnyire 140-150 fölé nem hajtom,autópályán előzéskor mögöttem senki nem villog le igysem.
Összességében vezetni egy élmény, ha megyek, ha megállok vele valahol elismerő pillantásokat vetnek rá az emberek,egy élmény vezetni,biztonságérzetet ad magam előtt 2méterrel a kiemelkedő csillag,/amitől autó az autó/,és 2 kisgyerekkel sem féltem benne a családom.
Végül, aki ilyen autót szeretne annak nagyon tudom ajánlani, bár nagyon kevés belőle a jó,szép állapotú, főleg ez a Long változat, Én is az egyik legdrágábbat vettem meg a kinálatból,ennyiért nagyonszép 140est is kaptam volna/csúnyából többetis/, de a fekete 126 SEL páratlan autó, kislányom is él hal érte.

Hibalista

- Hátsó féktárcsa+betét,pár gumitömités,2 gyertyakábel

Ide hordtam szervizbe

Arnold szerviz, Mogyoród /ex Kárpát utcások/
kitűnő, gyors, és korrekt árú munkát végeznek, alkatrészben pontosan tudják miből csak a gyárit,és miből lehet utángyártottat, lehúzás Náluk felejtős, csak ajánlani tudom Őket ADY-val együtt.
Máshová nem vittem, és nem is fogom vinni!

Értékelése:

Fenntartási költség (9) Évjárat 1989
Kényelem (10) Használati időtartam 1 év
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 189000
Megbízhatóság (10) Vezetett km 5000
Szerviztapasztalat (10) Átlagfogyasztás 11 l
Előző autója? Laguna II. 3.0 V6 Következő autója? semmi,ez örök darab
Ennyire szerette (10) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (9.6/10)